Støttende funktioner
I kan komme fra mange forskellige faggrupper, men fælles for jer er, at en myndighed har vurderet, at det vil være en hjælp for et barn, at I indgik i en relation med barnet.
Netop derfor har I også en unik mulighed for at bidrage med børnebevidninger. En børnebevidning handler om at sætte ord på den relation, I har (haft) med barnet – hvad I har oplevet sammen, hvordan I har set barnet udvikle sig, og hvilke styrker og kvaliteter I har bemærket hos barnet. Disse bevidninger kan være uvurderlige for barnet, både her og nu og senere i livet, fordi de hjælper med at skabe en sammenhængende livshistorie for barnet og dokumenterer vigtige relationer og oplevelser.
Prisen er per person.
Specialiseret bevidning
For udøvere af støttende funktioner
Kurset kan ses – eller genses – lige når det passer dig.
Specialiseret bevidning
I grundmodulet arbejdede vi med børnebevidning uden et egentligt procesforløb. På dette specialiserede kursus er procesforløbet en integreret del af arbejdet. Ofte vil jeres relation til barnet være knyttet til bestemte mål, og den læring og udvikling, der finder sted undervejs, bliver en vigtig del af børnebevidningen. På den måde bliver bevidningen ikke blot bliver en refleksion over relationen, men også en anerkendelse af barnets udvikling og de erfaringer, det har gjort sig.
Think / Pair / Share
På dette specialiserede kursus er der ikke kun fokus på teori og praksis, men også på refleksion og faglig sparring. Deltagerne får mulighed for at arbejde sammen i mindre grupper eller med en sidemand for at uddybe forståelsen af materialet og anvende det i konkrete situationer. En central metode i kurset er Think-Pair-Share – en enkel, men effektiv øvelse, der styrker både individuel refleksion og fælles læring.
Kursusbevis
Du modtager et digitalt kursusbevis, når du har gennemført kurset.
Specialiserede kurser
Se alle kurser her:
Anmeldelser
“Børnebreve er et vigtigt værktøj i arbejdet med udsatte børn, der ellers kan have svært ved at finde faste holdepunkter. Bogens konkrete brevskabeloner til børnebevidning hjælper den professionelle med skabe et personligt og genkendeligt billede af barnet til barnet. Brevene bevidner, at barnet har sat spor, og at en person har set og anerkendt de spor.”
Sanne Risbjerg Vestergård,
Familiekonsulent
Om Rikke Yde Tordrup
Rikke Yde Tordrup er cand.psych., aut. psykolog og specialist i klinisk børnepsykologi. Hun har egen praksis og superviserer herudover forskellige faggrupper, bl.a. sundhedsplejersker, socialrådgivere og børnesagkyndige. Hun holder foredrag om tilknytning, udviklingspsykologi, forældresamarbejde og børnebevidning, og hun har skrevet en lang række fagbøger, bl.a. Udviklende øjeblikke, Markante forældre og serien Tryg tilknytning.
Dansk Psykologisk Forlag
Baggrund
- Uddannet cand. psych. fra Århus Universitet 2001
- Autoriseret af Psykolognævnet 2005
- Specialist i klinisk børnepsykologi 2013
Udgivelser og arbejdserfaring
- Forelæser om udviklingspsykologi og tilknytningsteori på folkeuniversitetet 2024
- Frivillig formidler på kvindekrisecentre, julemærkehjem og for Dansk Røde Kors 2023
- Forfatter til Udviklende øjeblikke i socialpædagogisk arbejde Akademisk Forlag 2023
- Forfatter til Barnets Perspektiv Dansk Psykologisk Forlag 2022
- Forfatter til Tryg tilknytning i børnefamilien Dansk Psykologisk Forlag 2021
- Forfatter til Tryg tilknytning i sundhedsplejen Dansk Psykologisk Forlag 2021
- Forfatter til Tryg tilknytning i vuggestuen Dansk Psykologisk Forlag 2021